Menu openen
Nieuws
Nieuws

ST&D op Recreatie Next Level

13 december 2023

Regel nu uw gratis tickets!

Op 24 en 25 januari a.s. vindt hét kennisevent voor recreatieondernemers plaats. Dit event is het ‘kleinere zusje’ van de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg en biedt de bezoekers meer verdieping aangaande een bepaald thema.

Recreatietechniek is zo’n thema en valt onder de specialiteit van ST&D Apeldoorn; u vindt ons dan ook op stand C07. Een gratis ticket voor dit event in de evenementenhal in Gorinchem vindt u hier.

Meer info over deze beurs in Gorinchem: www.recreatie-nextlevel.nl

Geautomatiseerde toegangscontrole met MOOV Leisure leidt tot efficiëntie en gemak bij Strandcamping Oase

10 november 2023

Stel je eens voor: een bruisende zomerse ambiance bij Strandcamping Oase in Julianadorp, waar dagelijks tot wel 1000 voertuigen in- en uitrijden. Deze idyllische kustlocatie trok gasten van overal, maar met die groeiende populariteit kwamen enkele uitdagingen om de hoek kijken. De introductie van Nedap’s MOOV Leisure bleek de perfecte oplossing om het toegangscontroleproces te automatiseren en het voertuigcheck-in proces te optimaliseren. Het resultaat: een efficiënte doorstroom van voertuigen en aanzienlijke verlichting van de werklast van het personeel. De volledige slagboominstallatie en MOOV Leisure-implementatie werd met succes uitgevoerd door ST&D Apeldoorn B.V.

Een zon, zee en strandvakantie bij Strandcamping Oase

Strandcamping Oase ligt pal achter de duinen, op 100 meter van een stranddoorgang naar het 7 km strekkende zandstrand van Julianadorp aan Zee. Een oase van ruimte en rust waar je verblijft op een kampeerplaats of in een chalet.

Opstoppingen bij de slagboom

Tijdens het zomerseizoen registreerde de camping dagelijks zo’n 500 tot 1000 in- en uitritten van voertuigen, wat resulteerde in een aanzienlijke verkeersdruk. De oude situatie met een enkele slagboom, geplaatst tussen twee gebouwen in een bocht, bood beperkte ruimte voor manoeuvreren en creëerde opstoppingen. Bovendien moesten zowel inkomende als uitgaande bezoekers door dezelfde slagboom passeren, wat tot ongemak en stress leidde. Het oude pasjessysteem zorgde ook voor uitdagingen met individueel geprogrammeerde pasjes die bij in- en uitchecken werden uitgegeven en geretourneerd. Fouten ontstonden vaak als gevolg van onjuiste programmering door personeel of onjuist gebruik door gebruikers, wat resulteerde in geblokkeerde toegang na openingstijden.

MOOV Leisure oplossing voor automatische toegang en beheer

Begin dit jaar besloot Strandcamping Oase om het toegangscontrole proces op de strandcamping te verbeteren door de MOOV Leisure oplossing van Nedap te selecteren. MOOV Leisure is een software module die remote beheer van de slagboominstallaties op het terrein biedt. Via de MOOV Leisure webapplicatie kan vanaf iedere locatie toegang worden verleend en inzicht verkregen worden in welke voertuigen zich op het terrein bevinden. Deze informatie is direct beschikbaar, wat veel tijd scheelt.

Er werd een tweede rijstrook gemaakt met slagbomen voor inkomende en uitgaande voertuigen en er werden ANPR Lumo’s van Nedap toegevoegd. De ANPR Lumo is een kentekencamera die voertuigen op 2 – 10 meter afstand op basis van kenteken kan identificeren. Deze oplossing verving het oude pasjessysteem en creëert een efficiëntere doorstroming van het verkeer, met gemak voor de gasten.

ST&D Apeldoorn B.V. was verantwoordelijk voor de installatie van nieuwe slagbomen en de MOOV software. Tommy van Tommy Booking Support werd gekozen als het reserveringssysteem dat naadloos integreert met MOOV Leisure.

Naadloze integratie met reserveringssysteem Tommy

Bezoekers kunnen nu bij hun boeking hun kenteken en de periode van verblijf opgeven. Het reserveringssysteem Tommy synchroniseert deze gegevens met MOOV via een unieke Key-id. Dit betekent dat bezoekers direct naar hun geboekte plek of accommodatie kunnen rijden en zich comfortabel bij de receptie kunnen aanmelden zonder de toegang voor anderen te blokkeren. Chaleteigenaren kunnen ook hun kentekens en die van hun gasten registreren via een unieke ‘Mijn Omgeving’ binnen Tommy. Dit zorgt voor nauwkeurige aanwezigheidsinformatie, wat handig is voor inchecken en noodgevallen.

Verbeterde verkeersstroom en klantervaring

De nieuwe toegangscontroleoplossing heeft aanzienlijke voordelen opgeleverd voor Strandcamping Oase. Het verkeer op aankomstdagen verloopt nu veel vlotter, zonder wachttijden voor gasten die ‘s avonds of in het weekend arriveren. Kort voor sluitingstijd worden gasten geïnformeerd over de synchronisatie van hun kenteken en ontvangen ze automatische e-mails met hun plaatsnummer voor een probleemloze aankomst. Dit heeft de algemene gastervaring aanzienlijk verbeterd en stress verminderd.

Kortom, de samenwerking en integratie tussen Nedap, ST&D Apeldoorn, Tommy Booking heeft geleid tot een soepele, geautomatiseerde toegangscontrole ervaring voor Strandcamping Oase. De verkeersstroom is verbeterd en gasten en chaleteigenaren kunnen genieten van een naadloos incheckproces.

Efficiency en gemak; automatische toegangscontrole bij recreatieve omgevingen

Succesvolle integratie van Nedap, ST&D Apeldoorn B.V. en Tommy Booking Support

In de recreatieve sector heeft de overgang van lokale server gebaseerde reserveringssystemen naar cloud software de weg vrijgemaakt voor een groeiende trend in het gebruik van online boekingssystemen. Vakantiepark- en campingeigenaren omarmen steeds vaker deze systemen om het volledige boekingsproces voor accommodaties en kampeerplekken te automatiseren. Dit resulteert in een vlottere incheckervaring voor gasten, terwijl receptionisten zich kunnen richten op andere taken. Toch blijft één uitdaging bestaan: de handmatige toegangscontrole bij slagbomen, wat wachtrijen veroorzaakt. Nedap, ST&D Apeldoorn B.V. en Tommy Booking Support werken al vijf jaar samen om een optimalisering teweeg te brengen bij vakantieparken, campings en camperparken met automatische check-ins en voordelen voor zowel gasten als beheerders.

Tommy: het reserveringssysteem met verbeterde resultaten en inzichten
Tommy Booking Support is een softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbieden van geavanceerde reserverings- en boekingsoplossingen voor recreatiebedrijven. Ze bieden een alles-in-één systeem dat vakantieparken, campings en andere recreatiebedrijven in staat stelt om hun operationele processen te stroomlijnen, reserveringen efficiënt te beheren en gasten een naadloze boekingservaring te bieden. Tommy is het online reserveringssysteem voor de recreatiebranche. Bezoekers kunnen binnen een paar klikken een reservering maken en online betalen. Door real time koppelingen met touroperators worden accommodaties en plekken via diverse touroperators zichtbaar. Zo kan er bij de boeking het kenteken van het voertuig doorgegeven worden, zodat automatische check-in mogelijk is. Tevens wordt bij de boeking automatisch een PIN gegenereerd, zodat indien de gast met een ander voertuig arriveert, via de PIN toegang kan worden verkregen. Inmiddels beschikken 1000 recreatieondernemers door Tommy vandaag de dag over een gebruiksvriendelijk en betaalbaar online reserveringssysteem.

Integratie met Nedap MOOV Leisure  
De MOOV Leisure oplossing van Nedap integreert naadloos met het reserveringssysteem Tommy. MOOV Leisure is een softwaremodule voor gecontroleerde voertuigtoegang tot vakantieparken en campings. Dankzij deze integratie kunnen parkeigenaren toegangsprofielen en beleid eenvoudig beheren en hebben gasten die via Tommy hebben geboekt, automatische toegang tot het park. Dit wordt mogelijk gemaakt door het registratienummer en de geboekte verblijfsdata in combinatie met kenteken te koppelen, waardoor in- en uitrijtijden worden geregistreerd. De in- en uitrijtijden van voertuigen worden teruggekoppeld aan Tommy door MOOV Leisure, wat inzicht biedt in de aankomst- en vertrektijden van voertuigen en incheck- en uitchecktijden van gasten. Dit maakt contactloze en automatische toegang en inchecken voor gasten mogelijk. Bovendien stelt de in- en uitcheckinformatie van gasten beheerders in staat om de stroom automatisch in te schakelen bij aankomst van gasten of uit te schakelen bij vertrek, wat van cruciaal belang is in de huidige tijd waarin efficiënt energiebeheer de kosten verlaagt.

Voordelen van de integratie
De voordelen van deze integratie zijn aanzienlijk en hebben een positieve impact op zowel vakantieparken als hun gasten. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

  • Automatische check-ins: gasten kunnen snel en gemakkelijk inchecken zonder oponthoud bij de receptie, wat de algehele tevredenheid verbetert.
  • Tijdsbesparing: het personeel kan kostbare tijd besparen die anders zou worden besteed aan toezicht houden op de slagboom, wie er in- en uitcheckt en een hoop andere administratieve taken.
  • Verbeterde gastervaring: gasten ervaren een moeiteloze aankomst, want ze kunnen op basis van kenteken of pincode automatisch toegang krijgen bij de slagboom. Dit verbetert de algehele indruk en ervaring van het vakantiepark.
  • Operationele efficiëntie: de integratie helpt vakantieparken om hun operationele processen te optimaliseren, energie te beheren en kosten te besparen.

ST&D Apeldoorn B.V. maakt toegangstechniek mogelijk
ST&D Apeldoorn B.V. is de drijvende kracht achter geavanceerde toegangstechnologie. Met meer dan 25 jaar ervaring in de branche, heeft ST&D Apeldoorn B.V. met succes complete slagboom- en MOOV-installaties op de vakantieparken, camperparken en campings in Nederland geïmplementeerd. Het bedrijf heeft een uitgebreide expertise opgebouwd in de wereld van beweegbare fysieke afsluitingen.

Succesvolle partnerships leiden tot succesvolle projecten
Samen hebben de partners al vele recreatieve omgevingen in Nederland voorzien van gecontroleerde voertuigtoegang en een automatisch check-in proces. Voorbeelden zijn: Strandcamping Oase, Camping en Jachthaven De Veerstal en Camperplaats Biest-Houtakker. Nedap, ST&D Apeldoorn B.V. en Tommy Booking Support blijven werken aan de integratie en voordelen voor vakantieparken en hun gasten.

Neem deel aan onze sessie in de Exposantenstudio!

1 november 2023

Dan weet je meer…

Stel je eens voor… op ‘n bruisende zomerdag passeren maarliefst 1900 voertuigen de slagboom van
Vakantiepark De Klepperstee. Maar hoe kun je deze toestroom efficiënt beheersen, zodat gasten niet in lange wachtrijen komen te staan?

Entree bij Vakantiepark De Klepperstee (ST&D’s slagboominstallatie en toebehoren o.b.v. MOOV Leisure)

Vakantiepark De Klepperstee in Ouddorp ging de uitdaging aan en wendde zich voor de oplossing tot ST&D voor Nedap’s MOOV Leisure. Waarom hebben ze deze keuze gemaakt? Welke voordelen heeft het opgeleverd? En hoe heeft dit de activiteiten van het vakantiepark getransformeerd?

ST&D heeft als exposant een plek weten te bemachtigen in de Exposantenstudio. Neem deel aan deze sessie in de Exposantenstudio tijdens de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg waar Tessa Lokker-Leeuwen, van Vakantiepark De Klepperstee, zal vertellen hoe Nedap’s MOOV Leisure-oplossing een revolutie teweeg bracht in de gastervaring, wachtrijen elimineerde en ongekende efficiëntie in het park bracht. Samen met Propositiemanager MOOV: Evelien O’Sullivan (Nedap Identifications) en in samenwerking met ST&D Apeldoorn B.V.


Datum: 14 November 2023
Tijd: 15u.
De Recreatie Vakbeurs, Hardenberg
Gratis tickets hier

Alvast meer weten? Onlangs is er een case study over gemaakt: die vind je hier.


ST&D gaat naar de beurs!

16 oktober 2023

Recreatie Vakbeurs Hardenberg, 14-16 november ’23

Al jaren een goede gelegenheid om in contact te komen met u als recreatieondernemer!

We laten u en uw team graag meer zien over de gastvriendelijke toegangscontrole en voorzieningen op campings en recreatieparken. De mogelijkheden zijn legio, denk maar eens aan:

Slagbomen met kentekenherkenning
Geautomatiseerde voertuigtoegang? Geen personeel meer dat druk is met de slagboom? Als beheerder van een camping of vakantiepark streeft u ongetwijfeld naar een zo aangenaam mogelijk verblijf voor uw gasten.
Samen met je team ga je daarin vér!
Een druk verkeer van voertuigen, onveilige situaties en ongewenste bezoekers op het terrein dragen echter niet bij aan een aangenaam verblijf. Lógisch dus dat veel recreatiebedrijven de toegang van voertuigen op het terrein willen kunnen controleren. Op de Recreatie Vakbeurs laten wij u en uw team live zien hóe!

Campercomfortplaatsen
De vraag naar oplossingen voor moderne kampeerplaatsen neemt toe. Het kampeersegment boomt en daarmee de vraag naar flexibele, individuele vakanties en cashless betaalmogelijkheden. De stijgende energieprijzen dragen ertoe bij dat steeds meer campingeigenaren afstappen van vaste elektriciteits- en watertarieven en een op verbruik gebaseerde facturering willen aanbieden o.b.v. kWh en liter.

Hier bestelt u gratis tickets.
Tot ziens in Hardenberg!

p.s.: meer info en downloads van ST&D Apeldoorn B.V. kunt u vinden op de speciale beurswebsite