Calamiteitendoorgangen

Het snel, veilig en doelmatig toegang verlenen is de business van ST&D.
Een belangrijk product in de categorie verkeerstechniek bij ST&D is de calamiteitendoorsteek of calamiteitendoorgang. Zo’n doorgang is vaak onderdeel van een uitgebreid calamiteitenplan door (regionale) overheden. Door haar jarenlange ervaring en brede productgamma weet ST&D de juiste calamiteitendoorgang (ook wel: CADO) op de juiste plek in te zetten.

Een robuuste slagboom is een veelgebruikt product bij een calamiteitendoorgang. Echter, het kan ook wenselijk zijn om te kiezen voor een andere oplossing, zoals bijvoorbeeld een high-speed schuifpoort. Een dergelijke schuifpoort verhindert bijvoorbeeld andere weggebruikers (zoals fietsers) dat zij alsnog een drukke weg oversteken.

SNELLE TOEGANG VOOR NOOD- EN HULPDIENSTEN
Het spreekt uiteraard voor zich dat alle calamiteitendoorsteken zijn voorzien van een systeem voor nood- en hulpdiensten. ST&D werkt daarom met de meest gebruikte en gerenommeerde systemen op basis van transpondertechniek, zoals SOS-toegang en TRANSIT 112 fabricaat Nedap. Bij elk project zal ST&D u echter eerst goed adviseren over de mogelijkheden en beste keuze voor een veilige verkeerssituatie.


Calamiteitendoorgang bij Groenlo (N18)