Mega-Pillar voor Gemeente Duiven

Gemeente Duiven heeft onlangs haar 5e pillar-installatie in gebruik genomen; een inzinkbare toegangsinstallatie voorzien van
een zgn. ‘Mega-Pillar’. Deze grootste paal uit eigen fabriek van ST&D Apeldoorn zorgt voor de ontsluiting van het bedrijfsterrein
en is uitsluitend bedoeld voor ontheffinghouders en omwonenden. In verband met de doorrijbreedte is gekozen voor deze robuust uitgevoerde vorm van toegangsdosering, zodat ook landbouwvoertuigen geen hinder ondervinden.

De gemeente Duiven, haar werkorganisatie heet 1Stroom, had al verschillende installaties van ST&D waarbij inzinkbare palen gebruikt werden, maar deze valt door haar formaat op. De enorm robuuste hydraulisch inzinkbare pillar (de paal weegt maarliefst 500 kg!*), heeft een telescopische werking. Ingezonken ondervinden de transportbewegingen geen hinder van deze vorm van gecontroleerde toegang.  De Mega-Pillar paal is dus zeer geschikt als stadsafsluiting en wegafsluiting op buitenwegen waar grote voertuigen moeten passeren (trucks, landbouwvoertuigen).

Het spreekt voor zich dat ook déze installatie voor de gemeente Duiven is voorzien van een TRANSIT voor nood- en hulpdiensten en gekoppeld is aan de zogenaamde ‘VMC’ (Voertuig Management Controller). Die biedt een koppeling naar Nedap’s MOOV; hiermee kunnen de ontheffingen en doorlatingen op een centraal punt geregeld worden door de medewerkers van de gemeente.

* Meer info over deze ‘zware jongen’ van ST&D Apeldoorn die, behalve voor stadsafsluitingen en verkeersregeling, ook zeer geschikt is voor anti-ramkraak beveiliging vindt u hier.