ST&D installeert calamiteitendoorgang op N18

Het tracé N18 (tussen Varsseveld – Enschede) is recent flink op de schop gegaan.
Onderdeel van het tracébesluit is een calamiteitenplan. In het kader van dit plan heeft ST&D in opdracht van de Gemeente Oost-Gelre een calamiteitendoorgang (ook wel: calamiteitendoorsteek) verzorgd aan de N18 bij Groenlo.


Een veilige en snelle doorgang voor nood- en hulpdiensten
Het doel van het calamiteitenplan N18 is om de negatieve gevolgen van incidenten op de doorstroming van het verkeer zo veel mogelijk te beperken. De calamiteitendoorgang van ST&D bestaat in dit geval uit een high-speed schuifpoort die door de gemeente en nood- en hulpdiensten bediend kan worden. Zowel ter plaatse als op afstand. Nood- en hulpdienstvoertuigen zijn hiertoe uitgerust met een transponder van SOS-toegang en/of een TRANSIT 112 (fabricaat Nedap). Beide zijn gerenommeerde systemen, geschikt om nood- en hulpdiensten zeer snel toegang te verlenen.


Geen calamiteitendoorgang is standaard
ST&D Apeldoorn B.V. mag gemeente Oost-Gelre reeds jarenlang tot haar klantenkring rekenen. Ook deze keer deed de gemeente een beroep op de Apeldoornse fabrikant van toegangssystemen. Er is door beide partijen in dit geval bewust gekozen voor een high-speed schuifpoort in plaats van een doorsteek door middel van een slagboom; de gemeente wil koste wat kost voorkomen dat (fietsende) scholieren onder een dergelijke slagboom door alsnóg de drukke N18 kunnen oversteken.

Voor meer informatie over calamiteitendoorgangen (CADO’s) of andersoortige toegang voor nood- en hulpdiensten kijkt u (elders op) onze website, of mailt u naar info(at)st-d.nl