Ticketloos parkeersysteem voor Wagenborg

Het volledig ticketloze parkeersysteem is opgeleverd aan Wagenborg Parkeerterreinen.  Hierin zijn de eisen en wensen geïmplementeerd voor het parkeren van voertuigen van de verschillende soorten reizigers van en naar Ameland, zoals vakantiegangers, eilandbewoners, zakelijke reizigers en medewerkers. Het parkeersysteem is op beide parkeerterreinen (P1 en P2) in Holwerd geïnstalleerd. 

Creo betaalsystemen ontwikkelde dit parkeersysteem in eigen beheer. ST&D Apeldoorn mocht daarbij de slagbomen, detectielussen en verkeerslichten verzorgen. Een mooie opdracht, waarbij snel en betrouwbaar op- en afrijden van het parkeerterrein wordt gerealiseerd door de inzet van nummerplaatherkenning (ANPR), lezen van een bankpas, creditcard of de contactloze Wagenborg-pas en scannen van een QR-code op (e-)tickets. Door de inzet van deze technologieën is het niet nodig om een ticket te printen bij inrijden. Voor een snelle doorstroming kunnen parkeerders van het parkeerterrein met hun bankpas, creditcard of Wagenborg-pas afrekenen bij de uitrijzuilen en indien gewenst ook bij de betaalzuilen of bij de parkeerwachtersloge. Voor parkeerders die met contant geld willen betalen is er naast de betaalzuil een losse contant-geldautomaat geplaatst.

Voor de registratie van Wagenborg passen voor abonnementhouders is het systeem gekoppeld met het overtocht boekingssysteem van Wagenborg.
Het hele systeem is door de parkeerwachter te overzien en te bedienen via een eenvoudige user-interface. 
Bij de selectie van de parkeersysteem hardware heeft opdrachtgever Creo gekozen voor apparatuur die zoveel mogelijk bestand is tegen de weersomstandigheden ter plekke, zoals zon, zee en zand. ST&D Apeldoorn heeft de slagbomen, de detectielussen en de verkeerslichten geleverd. Voor eenvoudig service en onderhoud is de hardware modulair opgebouwd en op afstand benaderbaar.

meer info over Ameland en Wagenborg Passagiersdiensten