Werkzaamheden centrum Arnhem gestart

Na maanden van voorbereiding is ST&D begonnen met de plaatsing van verscheidene dynamische bollard-installaties
in het centrum van Arnhem. De hydraulisch inzinkbare palen (ook wel: pillars) moeten de binnenstad autoluw maken op een voetganger- en verkeersvriendelijke wijze.   

Werkzaamheden Broerenstraat, Arnhem

De installaties beschikken namelijk over kentekenherkenning, (kenteken)camera’s, verkeerslichten en een snelle toegang voor nood- en hulpdiensten. Elke installatie is aangesloten op het zogeheten voertuigmanagementsysteem ‘MOOV’ van fabricaat Nedap; daarmee kunnen de verschillende gebruikers, welke geautoriseerd zijn, gedefinieerd worden en kan de gemeente op afstand doorgang verlenen. Dit wordt dynamische stadsafsluiting, of wat vriendelijker: stadstoegang, genoemd.

Verkeersdoorstroming in steden
Het aantal mensen en gemotoriseerde voertuigen in steden neemt tenslotte snel toe. Lokale overheden moeten het verkeer in hun stad zodanig beheersen dat voertuigen kunnen blijven doorrijden en voetgan­gers veilig kunnen blijven winkelen en naar werk en afspraken kunnen.

Ochtendgloren; een nieuwe werkdag breekt aan in de binnenstad van Arnhem

Beperkte toegang
De afgelopen jaren heeft Nedap speciaal voor die uitdaging een oplossing voor stadscentra ontwik­keld: selectieve voertuigtoegang voor specifieke zones, zoals een stadscentrum. In samenwerking met ST&D als business partner en installateur blijkt dit een effectieve methode om de verkeersintensiteit terug te brengen. Gemeenten kunnen er voertuigen op basis van nood­zaak, route, bestemming en tijdstip eenvoudig toegangsrechten mee geven. En het mooie is: de diverse bollard-installaties kunnen op afstand, vanaf één centrale locatie, worden beheerd.

Meer info over bollard-installaties of over MOOV?
Laat het ons weten