Menu openen

Energiemanagement

ST&D biedt energiemanagement op het gebied van stroom- en watervoorzieningen voor jachthavens, campings en camperplaatsen. Zo kunt u uw gasten maximaal faciliteren tijdens hun verblijf. Van robuuste, eenvoudig uitgevoerde zuilen tot intelligente zuilen met een eigen management-portal. Eén ding hebben ze gemeen; ze sluiten allen naadloos aan op de overige RVS-zuilen van ST&D.

Energieverbruik is een steeds groter wordende kostenpost. Daarentegen stellen vakantiegangers en recreanten steeds hogere eisen aan de faciliteiten. We hebben ’t al over een gastvrije toegang gehad, maar ook met de mate van comfort die u de recreanten biedt gedurende hun verblijf, kunt u zich duurzaam onderscheiden van uw concurrentie. Wij werken met de beste en duurzaamste systemen voor uw energiemanagement.

Energiezuilen

Zuilen voor b.v. camperplaatsen, campings en jachthavens

Al meer dan 25 jaar levert ST&D aan de recreatiesector. Er is echter al een tijd een trend waarneembaar; energieverbruik wordt een steeds groter wordende kostenpost voor de ondernemer. Tegenwoordig is een goede energiemanagement van groot belang. De moderne zuilen van ST&D dragen bij een duurzame bedrijfsvoering op uw park. Van een eenvoudig bedienbare RVS-electrazuil die stroom levert aan meerdere campers, caravans of campercomfortplaatsen, tot intelligent uitgevoerde aluminium zuilen die betalen-naar-verbruik mogelijk maken.

Intelligent of niet

Voor de recreant moeten de zuilen eenvoudig te bedienen zijn. Weersbestendig, vandaalbestendig en onderhoudsvrij voor u als exploitant. Tevens wilt u verschillende programma’s kunnen instellen die betrekking hebben op tarieven, stroomhoeveelheden, tijdsduur, etc.

Interessant
ST&D levert intelligente zuilen die kunnen beschikken over een management-portal in de cloud. Deze voorziet de mogelijkheid voor individuele stroomlevering, de meting daarvan èn de facturering. Een vorm van recreatie-toegangstechniek die wij steeds vaker zien in de professionele recreatiesector. Immers een goede energiemanagement kan niet belangrijk genoeg zijn. Minder administratieve handelingen en de mogelijkheid om de gast self-supporting te laten zijn. En het gaat zelfs nog een stapje verder: afhankelijk van de gekozen management-portal kan niet alleen betaling voor verbruik (stroom, water) gerealiseerd worden, óók de toegang tot faciliteiten (zoals bijv. sanitaire ruimtes) kan eenvoudig worden afgehandeld.

Watertappunten

Drinkwaterzuil

Gezond drinkwater is onmisbaar voor de vakantieganger en daar wil men niet al te ver voor lopen. De drinkwaterzuilen van ST&D zijn uitermate geschikt voor camperplaatsen, campings en jachthavens. De zuilen zijn gemakkelijk te bedienen door de eindgebruikers door middel van een muntautomaat. Ook andere betalingsvormen, bijv. contactloos, zijn mogelijk. Als exploitant van de campercomfortplaats of jachthaven heeft u verschillende opties om tarieven, omzet en verbruik te monitoren.

Vuil water afvoeren met de afvoerzuil van ST&D

Vuilwater afvoeren is een klusje dat niemand graag doet. Met de afvoerzuil van ST&D is dit echter gemakkelijk en hygiënisch. Een eenvoudige bediening maakt het mogelijk de toiletcassettes van campers of andere chemische toiletten snel te legen zonder vieze handen te krijgen. Daarna kan de eindgebruiker de afvoerpijp van de toiletcassette naspoelen en schoon terugplaatsen in zijn toiletruimte. Betalen? Munten, penningen, cashless; u zegt het maar!

Oplaadpunten

Met het veranderen van het energielandschap, rijst ook in de recreatiesector de vraag naar oplaadpunten voor de elektrische auto. ST&D is dealer van Flexicharge; fabrikant van duurzame oplaadpunten. De stijlvolle, design laadpalen zijn eenvoudig in gebruik en voorbereid op de toekomst. Afhankelijk van de mogelijkheden op uw terrein zijn verschillende aansluitwaarden mogelijk.

Deze netwerk laadpalen zijn geschikt voor het opladen van alle plug in hybride en elektrische auto’s. De laadpalen zijn gemaakt van de beste, vandalismebestendige materialen waardoor ze ideaal zijn voor het plaatsen in openbare ruimtes. Ze beschikken bovendien over Smart Charging en Smart Grid technologie, zodat er met een minimale hoeveelheid stroom toch een maximaal aantal oplaadpunten geplaatst kan worden. ST&D verzorgt graag de levering en plaatsing voor u.

Campercomfortplaatsen

Camperaars willen graag een vorm van kamperen, maar ook een beetje comfort. Met de prachtige campercomfort oplossingen van ST&D kunt u uw camperplaats voorzien van een moderne uitstraling. Een vuilwaterzuil geeft de mogelijkheid tot het afvoeren van uw vuilwater. Met de schoonwaterzuil biedt u de mogelijkheid voor de camperaar om het drinkwater weer aan te vullen. Maar het gaat verder; er is namelijk meer en meer vraag naar systemen voor onbemande camperplaatsen.

Een goede energiemanagement is hiervoor van groot belang. Niet alleen bij de exploitanten van camperparken zelf, ook campingexploitanten willen hun seizoen verlengen met deze campercomfortplaatsen. En dan volstaat niet alleen de levering van stroom en water, ook de toegang naar het park en tot de faciliteiten (bijv. sanitaire ruimte) moet dan geregeld worden. In dat geval completeren slagbomen (al dan niet met kentekenherkenning) en een kassa het geheel. Beheer op afstand (via app of platform) is mogelijk. Een duurzame investering; ST&D denkt graag met u mee over de (toekomstige) invulling van uw terrein.

Jachthaveninrichting

Ook exploitanten van jachthavens en beheerders van gemeentelijke walpunten vinden al jaren hun weg naar ST&D. We helpen graag bij energiemanagement zoals het faciliteren van stroom- en watervoorzieningen. Ook hier geldt dat digitalisering een feit is.

Zo levert ST&D bijvoorbeeld intelligente zuilen die beschikken over ’n management-portal in de cloud. Deze voorziet de mogelijkheid voor individuele stroomlevering, de meting daarvan èn de facturering. Een vorm van recreatie-toegangstechniek die wij steeds vaker zien in de professionele recreatiesector. Immers: minder administratieve handelingen en de mogelijkheid om de gast self-supporting te laten zijn. En het gaat zelfs nog een stapje verder: afhankelijk van de gekozen management-portal kan niet alleen betaling voor verbruik (stroom, water) gerealiseerd worden, óók de toegang tot faciliteiten (zoals bijv. sanitaire ruimtes) kan eenvoudig worden afgehandeld.