Menu openen

Parkeersystemen

Voor iedere branche een passende parkeeroplossing.

Gebruiksvriendelijke web-based parkeersystemen

Een goed parkeersysteem moet gebruiksvriendelijk zijn voor de eindgebruiker en onderhoudsvriendelijk zijn voor de exploitant van het parkeerterrein. Daarnaast moet uw parkeersysteem nog lange tijd mee en wilt u inspelen op de laatste trends. Uiteraard moeten dit aansluiten bij het (toekomstige) betaalgedrag van uw bezoekers. Bij ST&D ontwikkelen we, samen met onze partners, diverse soorten parkeersystemen. Hierdoor sluiten ze naadloos aan op uw toegangscontrole installatie, zoals onze slagbomen. Wij volgen de laatste web-based, technologische ontwikkelingen. Uiteraard leveren wij beproefde, toekomstbestendige en degelijke parkeersystemen. Ook aan het uiterlijk van onze parkeersystemen is gedacht; strakke designs met kleurendisplays zorgen voor een professionele uitstraling van uw parkeerfaciliteiten.

Waarom een web-based parkeersysteem?

Als beheerder van een parkeerterrein wilt u het liefst altijd live toegang hebben tot uw parkeerapplicatie. Waar u zich ook bevindt. Op basis van een cloudapplicatie is dit zeer eenvoudig te beheren. Hierdoor ziet u direct, o.a.:

  • Hoeveel auto’s geparkeerd staan op uw parkeerterrein
  • Wat uw opbrengsten uit parkeren zijn
  • Welke auto’s geparkeerd staan 
  • Welke kortingskaarten gebruikt zijn

Smart parking

Als beheerder van een parkeerterrein wilt u liefst te allen tijde live toegang hebben tot uw parkeersysteem. De achterliggende managementsystemen zijn tegenwoordig cloud-based (dus via internet). De systemen bevatten een schat aan informatie, zoals welke dagen het meest geparkeerd wordt en wat de opbrengsten zijn.

Maar smart parking is tegenwoordig zoveel meer dan ’n ticket- en betaalautomaat. Het gereguleerd verlenen van toegang is immers een wezenlijk onderdeel van de maatschappelijke mobiliteit geworden.

Nieuwe producten horen daarbij; inzichtelijk en persoonlijk. Parkeersensoren zijn daar een mooi voorbeeld van. Gekoppeld aan een internet geven zij de direct de werkelijke parkeerinformatie. Zo’n platform bestaat namelijk uit een netwerk van grondsensoren die de actuele bezetting en parkeertijd van van individuele parkeerplaatsen detecteren. Deze data maakt slim parkeren mogelijk. Het draagt bij aan een gecontroleerde verkeersstroom naar de vrije parkeerplaatsen en naar de rustiger stadsdelen. Tevens worden deze parkeersensoren ingezet voor smart truck parking management. 

Betaald parkeren

Bij het in- en uitrijden van een parkeerterrein is een snelle betalingsafwikkeling en een vlotte doorstroom van belang. De manieren van betalen zijn tegenwoordig echter legio. Zoals met de pin, cash, contactloos of creditcard. Om nog maar niet te spreken over de hoeveelheid verschillende devices. De ticketautomaten van ST&D zijn er in elk geval op voorbereid.

1

Met pinpas betalen

Dip & Go of ‘ouderwets’ pinnen; al onze parkeerautomaten zijn standaard uitgerust met een pinmodule. Pinnen is een snelle, veilige en eenvoudige manier van betalen. U heeft eigenlijk altijd gepast geld op zak. Snel, eenvoudig en veilig.

2

Met cash betalen

Met de opkomst van het pinnen en contactloos betalen, ook voor kleinere bedragen, is er een forse afname van het aantal contante betalingen ontstaan. Toch vinden veel klanten van ST&D het belangrijk dat hun klanten ook met contant geld kunnen betalen. Indien gewenst kunnen daarom al onze parkeerautomaten uitgerust worden met een cashgeld module zodat er altijd met munt- en briefgeld betaald kan worden.

3

Contactloos betalen

De grootste voordelen van contactloos betalen zijn gemak en snelheid. Klanten zijn sneller klaar en er is geen gelegenheid om de pincode af te kijken. Doordat cashless betalen sneller is dan een gewone pinbetaling, kunt u een hogere omzet draaien.

Slagbomen

Wilt u een terrein of gebied afsluiten voor voertuigen? Rijden er te veel auto’s rond in uw parkeergarage die zoeken naar een parkeerplaats terwijl deze al bezet zijn? U wilt de toegang tot een recreatiegebied met openstellingstijden regelen? Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarbij slagbomen een uitkomst bieden in de toegangscontrole.

Toegangscontrole

ST&D levert zowel mechanische als elektronische toegangscontrolesystemen

Toegangscontrole met chip

De MIFARE-chips zijn de meest gebruikte chips ter wereld in toegangstechnieken. De chips worden wereldwijd gebruikt in meer dan tien miljard chipkaarten en worden uitgelezen door meer circa 270 miljoen kaartlezers.

Toegangscontrole via intercom

Intercomsystemen zijn een aanvullend product op de toegangscontrolesystemen van ST&D. Met een intercom kan door persoonlijk contact met de bezoeker worden vastgesteld of toegang wordt verleend tot het terrein. De specialisten van ST&D integreren desgewenst uw intercomsysteem in RVS zuilen die passen bij onder meer de inzinkbare palen of slagbomen van ST&D. Want u realiseert het zich misschien niet direct, maar vaak zijn de toegangszuilen van ST&D één van de eerste dingen waarmee uw bezoeker in aanraking komt op uw terrein. De RVS zuilen van hoogwaardige kwaliteit staan dan ook voor gastvrije, veilige toegang en vormen mede uw visitekaartje.

Toegangscontrole overig

Mechanische (slagboom) en elektronische (kentekenherkenning) toegangscontrole zijn hierboven reeds genoemd. Uiteraard zijn er nog legio mogelijkheden zoals: mifare, barcode, QR-code, telefoon, pasje of armband met een chip erin. De gegevens op de chip kunnen in het toegangscontroleproces worden gebruikt voor herkenning en identificatie van de kaart door een chiplezer. Handig voor gebruikers van: 

  • Parkeerterreinen en parkeergarages
  • Gebieden die alleen voor ontheffingshouders toegankelijk zijn
  • Scholen
  • Musea
  • Campings (toegang tot sanitair en zwembad)