Menu openen

Kentekenherkenning

Welke techniek wordt gebruikt bij kentekenherkenning?

Voor kentekenherkenning gebruiken we ANPR-camera’s (Automatische Nummerplaat Herkenning). Door een speciaal infraroodfilter wordt het kenteken herkenbaar in beeld gebracht. ST&D maakt deze zuilen geheel naar wens. Zo kunnen de camera’s geïntegreerd worden in de zuilen van ST&D.

Toegangscontrole met nummerherkenning

  • Minder administratiekosten: kentekens (nummerplaten) zijn duurzaam en identificeren voor langere periodes voertuigen en eigenaren. Pasjes raken zoek, kentekens in de regel niet.
  • Nummerplaten worden niet uitgeleend om gratis van een parkeerterrein gebruik te kunnen maken.
  • Veiligheid en gebruiksgemak: bestuurders hoeven het voertuig niet te verlaten om toegang te krijgen. Bij slecht weer is dit een extra gewaardeerde service.
  • Kentekenherkenning zorgt voor een vlotte doorstroming van het verkeer.
  • Nummerplaatherkenning maakt het mogelijk per kenteken of klant parkeerinformatie te genereren. Na afloop van een periode kunnen de geparkeerde uren worden afgerekend.
  • Kentekenherkenning leidt tot managementinformatie over de bezettingsgraad van het parkeerterrein. Met deze kennis is optimalisatie van het rendement mogelijk.
  • Veiligheid en alarmering: snelle en automatische vergelijking met kentekens in de database kan leiden tot alarm bij onbevoegde of niet geregistreerde voertuigen.

Het nut van kentekenherkenning bij schade, vandalisme en criminaliteitsbestrijding

Omdat kentekens te herleiden zijn is het mogelijk om schade aan eigendommen te traceren naar de veroorzaker. Met kentekenregistratie wordt een foto van het voertuig geplaatst bij het kenteken. Deze gedetailleerde informatie over de nummerplaat en het type voertuig helpt de politie bij het achterhalen van veroorzakers. Dus vandalen of daders van misdrijven, zoals inbraken lopen liever een rondje verder wanneer ze in de gaten hebben dat er camera’s zijn. Daarnaast kan kentekenregistratie een bijdrage leveren aan inbraakpreventie.

Meer weten over kentekenherkenning?

Overweegt u de inzet van kentekenherkenning?
Onze specialisten gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.
Neem contact met ons op voor meer informatie.