Menu openen
Nieuws
Nieuws

EasySecure en ST&D

9 maart 2023

Partners voor innovatieve toegangscontrole en gezichtsherkenning

Ook bij toegangscontrole installaties volgen technische ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. Bij de ontwikkeling en fabricage werkt ST&D nauw samen op gebied van technologie; daarom laten we u graag nader kennismaken met een van onze gerenommeerde business partners: EasySecure International.

EasySecure biedt een onafhankelijk cloudplatform voor toegangscontrole, tijd, aanwezigheid, bezoekersregistratie en integraties. Het bedrijf richt zich op de toekomst door het gebruik van Cloud software, mobiele toepassingen, biometrie en draadloze toepassingen. ST&D past de toepassingen Gezichtsherkenning en Automatische deursloten toe in haar oplossingen voor de recreatie- en leisure branche.

gezichtsherkenning bij indoor speelparadijs Camping De Kleine Wolf, Ommen

Ben Siebes, Commercieel Directeur ST&D: “Wij maken gebruik van EasySecure in onze toegangsinstallaties als het gaat om gezichtsherkenning en automatische deursloten. We merken bij ST&D dat met name gezichtsherkenning in rap tempo aan bekendheid wint. Sinds we deze toepassingen op de Recreatie Vakbeurs hebben laten zien hebben we dit al voor een aantal campings en recreatieondernemers mogen uitrollen. Denk daarbij aan toegang voor zwembad of sanitair. De praktijk laat dan ook zien dat we daarmee in EasySecure ’n innovatieve en betrouwbare partner hebben gevonden”.

Daar haakt Wesley van der Pligt, EasySecure graag op in: “Inderdaad, met gezichtsherkenning kun je je gasten automatisch toegang tot park, accommodatie of andere faciliteit, zoals zwembad geven. Ook kan desgewenst gekoppeld worden met ’n boekingssysteem. Met de verschillende oplossingen van onze cloudsoftware is tussenkomst van een receptie dan ook niet altijd meer nodig om de ultieme klantbeleving te creëren. ST&D zorgt er daarbij voor als systeemintegrator dat onze toepassingen zoals gezichtsherkenning en automatische deursloten professioneel toegepast worden in de toegangsinstallatie. Dat maakt dat we als partners een mooie totaaloplossing kunnen bieden aan de recreatieondernemer!”

Meer weten over EasySecure en toepassingen voor hotels en recreatieparken?
ST&D en EasySecure denken graag met u mee!

EasySecure International, opgericht in 2005, is specialist op het gebied van toegangscontrole, tijdregistratie, aanwezigheidsregistratie, bezoekersregistratie en integraties. Het bedrijf richt zich op de toekomst door het gebruik van Cloud software, mobiele toepassingen, biometrie en draadloze toepassingen. Er wordt daarom continu geïnvesteerd in de nieuwste technologieën en hoogste kwaliteit.

Het bedrijf werkt met verschillende, bewezen hardware. En biedt zo flexibiliteit en onafhankelijkheid in het kiezen van de best passende oplossing. Intelligente wandlezers, draadloze cilinders, draadloze deurbeslagen, vingerscans, gezichtsherkenning, kentekenscans, codetableaus & lockers, of een combinatie van; het kan allemaal. www.easysecure.nl

Meer dan 25 jaar ervaring in toegangscontrole, beveiliging en verkeersregeling ST&D (voluit: ST&D Apeldoorn B.V.) bedenkt, bouwt en onderhoudt toegangscontrole- en parkeersystemen. Daarnaast levert het bedrijf al meer dan 25 jaar betaal- en energiesystemen. Dat ST&D een betrouwbare partner is blijkt uit de trouwe opdrachtgevers. Zo werkt ST&D voor gemeenten, projectontwikkelaars, de recreatiebranche en vele andere bedrijven. Ook particulieren doen steeds vaker een beroep op de expertise. De producten (denk aan: slagbomen, kentekenherkenning, inzinkbare pillars, betaalautomaten en parkeersystemen) treft u aan in autoluwe binnensteden, parkeergarages, bedrijfspanden, campings en bij andere toegangen en verkeerssituaties. www.st-d.nl

ST&D groeit!

12 december 2022

Heb je onze advertentie op de socials al gezien?
Vanwege de groei van ons bedrijf hebben we een paar leuke vacatures.
We komen daarom graag in contact met een:

– Accountmanager
– Service Engineer
– Field Service Engineer
– ICT’ er

Check ‘t eens…
Lijkt het je wat om onderdeel te zijn van bedrijf dat nog altijd groeit?
Mail of bel ons gerust voor vrijblijvend meer info.

MOOV Leisure zorgt voor gemakkelijke en receptieloze toegang voor campers tot Drive-In Camperpark

28 november 2022

Drive-In Camperpark in Ouddorp kiest voor efficiënt check-in proces

Wachtrijen met campers voor de slagboom om een vrije plek te bemachtigen voor het camperpark. Bij het luxe en populaire Drive-In Camperpark in Ouddorp kwam deze situatie veel voor. Het reserveren van een plek op het camperpark kon alleen ter plaatse bij aankomst via de kiosk, waarna je met een bonnetje toegang kreeg tot het park. Het gehele toegangsproces en check-in proces kon veel efficiënter ingericht worden. Het Drive-In Camperpark was daarom op zoek naar een oplossing om het toegangscontrole en check-in proces voor campers te automatiseren en hiermee wachtrijen te voorkomen.

Gastvriendelijke entree d.m.v. MOOV Leisure bij Drive-In Camperpark in Ouddorp, Zeeland

Drive-in Camperpark
Net achter de duinen van Ouddorp ligt het Drive-In Camperpark, dat onderdeel is van vakantiepark De Klepperstee. Het park biedt 51 camperplaatsen met verharde oprit. Met eigen sanitair, speeltuin, WiFi, milieustraat en camper-servicestation is dit park de ideale uitvalbasis op de grens van Zuid-Holland en Zeeland. Het camperpark biedt alle faciliteiten die er voor een camper nodig zijn zoals gebruik water, stroom, wifi en sanitaire voorzieningen en het camper service station.

Handmatige reservering en toegang tot het camperpark

Het Drive-In Camperpark kent het hele jaar door gasten die voor een bepaalde periode op het camperpark verblijven. Het reserveren van een plek was mogelijk via de kiosk aan het begin van het park. Je kon enkel voor diezelfde dag een boeking plaatsen en er moest direct betaald worden per pin of creditcard. Indien je langer wilde blijven, was het mogelijk om je bestaande boeking via de kiosk te verlengen. Was de boeking gelukt dan kregen gasten een geprint kaartje met streepjescode waarmee ze de slagboom konden openen en toegang konden krijgen tot het camperpark.

Door het succes van het Drive-In Camperpark, de toename van het aantal campers en het beperkt aantal plekken, kwam het vaak voor dat het camperpark vol geboekt was. Het gevolg was dat er lange rijen met campers voor de slagboom stonden te wachten tot een andere camper vertrok, zodat er een plek vrij kwam. Dit behoorde niet tot een gastvrije ontvangst. Het Drive-In Camperpark was daarom op zoek naar een efficiënte oplossing om het toegangscontrole proces voor campers te automatiseren en hiermee wachtrijen te voorkomen.

Automatische toegang voor campers met MOOV Leisure

Het Drive-in Camperpark selecteerde Nedap’s MOOV Leisure oplossing voor automatische toegang tot het camperpark. MOOV Leisure automatiseert de gehele slagboom en biedt remote beheer van de slagboominstallaties op het terrein. Dit is ideaal want het Drive-in Camperpark ligt buiten het zicht van de hoofdreceptie van vakantiepark De Klepperstee waar het onderdeel van is. Via de MOOV Leisure webapplicatie kan vanaf iedere locatie toegang worden verleend en inzicht verkregen worden in welke voertuigen zich op het terrein bevinden. Deze informatie is in een oogopslag beschikbaar, wat veel tijd scheelt.

De naadloze integratie met het online boekingssysteem Booking Experts zorgt ervoor dat de check-in procedure ook volledig geautomatiseerd is. Hierdoor kunnen gasten met een camper online een plek reserveren en wordt er automatisch toegang verleend in de betreffende verblijfsperiode op basis van een pin code die ze per e-mail ontvangen. Op die manier hoeven gasten bij aankomst op het camperpark niet meer langs de kiosk, maar kunnen ze direct naar hun gereserveerde plek en genieten van een fijn verblijf.

Nedap’s partner ST&D Apeldoorn B.V. heeft het MOOV Leisure systeem en de gehele slagboominstallatie gerealiseerd. ST&D Apeldoorn B.V. is al 25 jaar expert voor het leveren van totaaloplossingen voor gecontroleerde toegang en biedt hoogwaardige producten.
Zomer in Zeeland… Net achter de duinen in Ouddorp vind je het Drive-In Camperpark

Hoe werkt het toegangscontrole proces?

Voor gasten met een camper werkt het toegangscontrole en check-in proces heel gemakkelijk:

  • Via de website kan je als gast online een plek op het camperpark boeken en betalen.
  • Een aantal dagen voor aankomst, ontvang je een toegangscode (PIN) voor de slagboom van het camperpark. Deze code kun je eenvoudig gebruiken bij de aankomst, waarna de slagboom opengaat. De code is geldig voor de volledige verblijfsduur.
  • Is het verblijf te kort en wil je bijboeken? Dat kan gemakkelijk via de bebording op het terrein, waardoor je automatisch in het online reserveringssysteem van het Camperpark komt. Door de naadloze integratie van Booking Experts met het MOOV Leisure systeem om de slagboom te beheren, kan dit in een paar klikken worden gerealiseerd.

“De kiosk is verleden tijd dankzij MOOV Leisure! Via het MOOV platform zien we in een oogopslag welke campers toegang hebben tot het camperpark en kunnen we toegangsrechten altijd en overal – zelfs vanaf de bank – aanpassen. Door de soepele integratie van MOOV met ons boekingssysteem kunnen camperaars in een paar klikken digitaal een plek op het camperpark reserveren. Gasten worden automatisch ingecheckt en krijgen toegang tot het camperpark met een pin code die ze ontvangen. Een mooie oplossing die zorgt veiligheid, snelheid en gemak voor zowel de gast als voor ons!” Tessa Lokker, Backoffice bij Drive-In Camperpark en Vakantiepark De Klepperstee

Fijn en flexibel verblijf voor gasten
De automatische toegang en check-in proces geeft gasten de flexibiliteit en vrijheid om op hun gewenste dag en tijd te arriveren. Geen lange wachtrijen eb geen handmatige handelingen meer, wat bijdraagt aan een gastvrij ontvangst en fijn verblijf voor gasten. Door deze oplossing heeft het personeel van Drive-In Camperpark overal en altijd inzicht in de campers die toegang hebben zonder dat ze op locatie aanwezig hoeven te zijn.  

www.moovleisure.com/nl

www.st-d.nl

Succesvolle integratie van Nedap MOOV Leisure met Booking Experts zorgt voor automatische check-in van voertuigen bij vakantieparken

14 november 2022

In de recreatieve sector worden steeds vaker online boekingssystemen ingezet om het reserveren van een accommodatie volledig te automatiseren. Hierdoor kunnen gasten snel inchecken zonder menselijke tussenkomst. Toch wordt de slagboom om toegang te krijgen tot het terrein vaak nog handmatig gecontroleerd door een receptioniste. Het gevolg: wachtrijen bij de slagboom. Hoe zou het zijn als er een oplossing is die zowel het proces van inchecken als het toegangsproces volledig automatiseert? Nedap Identification Systems, ST&D Apeldoorn B.V. en Booking Experts slaan de handen ineen. Door de naadloze integratie van Nedap MOOV Leisure met het online boekingssysteem van Booking Experts, kan je als beheerder van een vakantiepark de toegang van voertuigen tot het park of de camping en het inchecken voor gasten automatisch realiseren. Deze integratie biedt gastvrijheid en gemak voor gasten en zorgt ervoor dat receptionistes zich kunnen richten op andere werkzaamheden.

Recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen; gastvrije entree o.b.v. kentekenherkenning

Trend naar online boekingssystemen
De afgelopen jaren is in de recreatieve sector de transitie ingezet van reserveringssystemen die op de eigen locatie op een server draaien naar cloudsoftware. Het gebruik van online boekingssystemen heeft hierdoor een vlucht genomen. Eigenaren van vakantieparken en campings kiezen er namelijk steeds vaker voor om online boekingssystemen te implementeren, waarmee het gehele boekingsproces van een accommodatie of plek volledig geautomatiseerd kan worden. Hierdoor zijn gasten sneller ingecheckt en hoeft de receptioniste zich niet meer met deze taak bezig te houden.

Echter zien we dat vakantieparken en campings vaak werken met een slagboom om toegang te krijgen tot het terrein. Dit wordt vaak handmatig gecontroleerd door een receptioniste, waardoor er wachtrijen ontstaan. Hoe zou het zijn als er een oplossing is die zowel het proces van inchecken als het toegangsproces automatiseert? Nedap Identification Systems, ST&D Apeldoorn B.V. en Booking Experts slaan de handen ineen.

Alles-in-1 reserveringssysteem van Booking Experts
Sinds 2011 is het doel van Booking Experts om recreatiebedrijven die verder willen, verder te brengen. Booking Experts realiseert dit door slimme software te bouwen en samen te brengen in een alles-in-1 reserveringssysteem. Dit systeem omvat o.a. reserveringen, geautomatiseerd klantcontact, statistieken, toegangscontrole, facturering. Het handmatig versturen van reserveringsbevestigingen of aankomstinformatie is hierdoor verleden tijd. Het gehele boekingsproces kan volledig worden geautomatiseerd. Bezoekers kunnen binnen een paar klikken een reservering maken en online betalen. Door real time koppelingen met touroperators worden accommodaties en plekken via diverse touroperators zichtbaar. Door hun App Store is Booking Experts gegroeid van alles-in-1 reserveringssysteem naar een boekingsplatform. Ook MOOV beschikt over een app. Zo kan er bij de boeking het kenteken van het voertuig doorgegeven worden, zodat automatische check-in mogelijk is. Inmiddels maken al zo’n 450 vakantieparken in Nederland gebruik van het boekingssysteem van Booking Experts.

“We zijn erg blij met de samenwerking met Nedap’s MOOV Leisure. Ze zijn voor ons een partner om de toekomst mee in te gaan dankzij mogelijkheden als automatisch inchecken, het genereren van codes en dit alles volledig online. Én met een goede installatiepartner als ST&D doet ook de hardware wat het moet doen. Een mooi voorbeeld van een succesvolle samenwerkingsdriehoek.“ Maureen Ilboga, CEO, Booking Experts B.V.

Nedap’s MOOV Leisure software voor toegangscontrole
De MOOV Leisure oplossing van Nedap is volledig geïntegreerd middels een app met Booking Experts. MOOV Leisure is een software module voor de gecontroleerde toegangscontrole van voertuigen tot het vakantiepark of de camping. Met MOOV Leisure kunnen eigenaren van vakantieparken in een paar simpele stappen toegangsprofielen en beleid instellen en beheer je eenvoudig toegangsrechten en profielen op elk moment en op elke locatie. Gasten die via Booking Experts hebben geboekt, worden automatisch ingevoegd in het juiste toegangsprofiel in MOOV Leisure, om tijdens hun verblijf lokale automatische toegang tot het park te bieden.

Dankzij de naadloze integratie met het online boekingssysteem van Booking Experts, kan je als beheerder de toegang van voertuigen tot het vakantiepark of de camping en het inchecken voor gasten automatisch realiseren. Dit kan heel eenvoudig door gasten bij boeking om het registratienummer te vragen. De combinatie van het registratienummer en de geboekte verblijfsdata via het reserveringssysteem van Booking Experts wordt doorgegeven aan MOOV Leisure, waar de toegangsrechten worden beheerd.

De in- en uitrij tijden van voertuigen worden door MOOV Leisure terug gecommuniceerd naar Booking Experts, die inzicht geeft in wanneer voertuigen in- en uitrijden en in- en uitchecken. Dit maakt contactloze en automatische toegang en check-in voor gasten mogelijk. Bovendien stelt de in- en uitcheckinformatie van gasten de beheerder in staat om automatisch de stroom in te schakelen wanneer gasten arriveren of de stroom uit te zetten wanneer ze uitchecken, wat een belangrijk kenmerk is in de huidige tijd waarin energie effectief moet worden beheerd om de kosten te verlagen.

“De naadloze integratie tussen Booking Experts en Nedap zorgt voor automatische toegang tot het recreatieterrein. Het resultaat: gecontroleerde toegang en een snelle doorstroom van voertuigen. Het voertuig wordt automatisch ingecheckt door middel van kentekenherkenning met Nedap’s ANPR Lumo kentekencamera. Hierdoor ontstaan er geen wachtrijen bij de slagboom gedurende drukke wisseldagen en kan personeel efficiënt worden ingezet ten behoeve van gastervaring. Voor eigenaren van het vakantiepark wordt hierdoor het beste van beide systemen geboden zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de uitwisseling van informatie tussen de systemen.” Evelien O’Sullivan, Propositie Manager MOOV, Nedap Identification Systems

ST&D Apeldoorn B.V. maakt toegangstechniek mogelijk

ST&D Apeldoorn B.V. heeft de gehele slagboom en MOOV installatie op vakantieparken en campings in Nederland gerealiseerd. ST&D Apeldoorn B.V. is al meer dan 25 jaar expert op het gebied van toegangstechniek. Het bedrijf heeft een enorme ervaring opgebouwd op het gebied van beweegbare, fysieke afsluitingen.

“De samenwerking tussen Booking Experts, Nedap en ST&D gaat al even terug. Inmiddels hebben we samen een mooie expertise opgebouwd; mede door de input uit de praktijk die wij van onze klanten kregen en die verwerkt is door alle partijen. Daardoor is MOOV Leisure voor ons een heel praktisch en gebruiksvriendelijke oplossing geworden die wij in combinatie met onze slagboominstallaties graag verder onder de aandacht brengen bij de recreatieondernemers in de Benelux!” Ben Siebes, Commercieel Directeur van ST&D Apeldoorn B.V.

Automatische check-in en gastvrije ontvangst

Deze totaaloplossing biedt gastvrijheid en gemak voor zowel de medewerkers van het vakantiepark als voor gasten. De rol van de front office kan effectiever worden ingericht en volledig gericht zijn op vragen van gasten, omdat de slagboom niet meer handmatig bediend hoeft te worden en er geen handmatige check-in meer plaatsvindt. Dit scheelt veel tijd voor de medewerker(s). Voor gasten zorgt deze oplossing ervoor dat ze niet meer in de rij van de receptie hoeven te staan, maar automatisch kunnen inchecken. Doordat toegang tot de slagboom ook geautomatiseerd is, hoeven gasten daar ook niet voor te wachten maar krijgen ze automatisch toegang. Dit zorgt voor gemak en draagt bij aan een gastvrij begin van het verblijf.

Samen hebben de partners al vele recreatieve omgevingen in Nederland voorzien van gecontroleerde voertuigtoegang en een automatisch check-in proces. Voorbeelden zijn: Vakantiepark de Klepperstee, Drive-In Camperpark Ouddorp, Recreatiepark De Boshoek  en Camping It Soal.

www.moovleisure.com
www.st-d.nl

Automatische en contactloze toegang tot Camping It Soal met MOOV Leisure

11 november 2022

Handmatig pasjes uitgeven aan gasten voor toegang tot het vakantiepark, rijen voor de check-in en drukte van voertuigen bij de slagboom: dit proces moest simpeler en efficiënter ingericht kunnen worden. Camping It Soal was daarom op zoek naar een toegangscontrole oplossing waar geen handmatige handelingen verricht hoefden te worden door zowel de gasten als de receptionistes. Nedap’s MOOV Leisure platform in combinatie met kentekenherkenning werd gekozen voor automatische en contactloze toegang tot het vakantiepark. De implementatie werd uitgevoerd door ST&D Apeldoorn B.V..

De entree van Camping It Soal; met behulp van MOOV Leisure i.c.m. ST&D’s slagboominstallatie een gastvriendelijke entree

Toeristisch kamperen bij It Soal
Camping It Soal is een vakantiepark direct gelegen aan het IJsselmeer in Nederland. De camping beschikt over honderden goed verzorgde kampeerplekken voor toeristische en seizoenkampeerders en is voorzien van de meest moderne faciliteiten. Naast kampeerplekken zijn er tientallen luxe chalets met prachtig uitzicht die zorgen voor een zeer comfortabel verblijf.

Behoefte aan gemakkelijke en veilige toegang
Waar op een normale doordeweekse dag gemiddeld zo’n 600 voertuigen het terrein van It Soal in- en uitrijden, is een zomerse vakantiedag met 1.000 slagboombewegingen geen uitzondering. Al deze voertuigen moeten bij de slagboom van het park gecontroleerd worden om de veiligheid te waarborgen. It Soal werkt daarom met een pasjes systeem: wanneer gasten aankomen, moeten ze inchecken bij de receptie. Ze ontvangen een pasje die ze bij de slagboom handmatig tonen, waarna de slagboom open zal gaan. Omdat gasten vaak op vaste dagen en tijden aankomen, zorgen deze piekmomenten voor lange wachtrijen bij de slagboom, wat frustratie kan opleveren bij gasten. Tegelijkertijd is de receptie druk met het handmatig inchecken en de uitgave van pasjes, wat veel tijd kost. Dit proces moest simpeler en efficiënter kunnen. It Soal was daarom op zoek naar een toegangscontrole oplossing waar geen handmatige handelingen verricht moeten worden door zowel de gasten als de receptionistes.

Nedap’s MOOV Leisure platform
It Soal heeft Nedap’s MOOV Leisure platform in combinatie met kentekenherkenning geselecteerd voor automatische en gecontroleerde voertuigtoegang tot het vakantiepark. MOOV Leisure is een software module voor de toegangscontrole van voertuigen binnen recreatieve omgevingen. Hiermee stel je in een aantal simpele stappen het toegangsbeleid vast en beheer je eenvoudig toegangsrechten en profielen. MOOV is een webapplicatie, wat betekent dat je altijd en overal inzicht hebt. Hierdoor hoef je als beheerder of receptioniste niet bij de slagboom aanwezig te zijn.

Aangezien het terrein opgedeeld is in diverse zones, zijn er meerdere doorgangen om het terrein op te komen. Naast toegang voor gasten, kan je in de MOOV software ook automatische toegang realiseren voor interne voertuigen, zoals leveranciers, schoonmaakploegen en personeel. Geef aan op welke dagen en tijden ze toegang moeten krijgen en je hebt er geen omkijken meer naar.

Camping It Soal, Workum

Kentekenherkenning voor voertuigen
Om het proces volledig te automatiseren wilde het vakantiepark kentekenherkenning gebruiken in plaats van pasjes voor toegang van voertuigen tot het vakantiepark. De ANPR Lumo camera van Nedap is hiervoor gekozen. Deze alles-in-een kentekenplaatcamera heeft een leesafstand van 2 tot 10 meter voor vlotte herkenning van voertuigen. De hoge nauwkeurigheid zorgt ervoor dat alle soorten kentekens – in Europa en daarbuiten – gelezen kunnen worden.

Omdat MOOV Leisure naadloos geïntegreerd kon worden met het online reserveringssysteem dat It Soal gebruikt, werd het voor gasten mogelijk om bij het boeken een kenteken in te voeren. De MOOV software zorgt er vervolgens voor dat gasten tijdens de gehele verblijfsduur kunnen binnenrijden op basis van kenteken.

De volledige slagboominstallatie en MOOV implementatie is gerealiseerd dankzij Nedap’s partner ST&D Apeldoorn B.V. Al meer dan 15 jaar werken Nedap en ST&D Apeldoorn B.V. intensief samen om MOOV Leisure toe te passen in de recreatiemarkt in Nederland.

Automatische en contactloze toegang tot het vakantiepark
De MOOV Leisure oplossing heeft voor It Soal positief bijgedragen aan het efficiënt werken van personeel en de ervaring van gasten. De resultaten op een rijtje:

  • Het toegangscontrole proces is volledig contactloos en geautomatiseerd. Dit zorgt ervoor dat medewerkers van de receptie hier niet langer druk mee zijn. Het personeel wordt ontlast, waardoor er meer tijd aan andere taken gespendeerd kan worden.
  • Door het gebruik van kentekenherkenning hoeven gasten alleen hun kenteken bij de online boeking door te geven, waarna ze automatisch in- en uit kunnen rijden gedurende het verblijf. Een pasje kwijtraken is dus ook niet meer mogelijk.
  • De integratie van MOOV Leisure met Booking Experts zorgt voor flexibel en automatisch inchecken van gasten. Hierdoor neemt de werkdruk bij receptionistes af en hoeven gasten niet meer in de rij te staan. 
  • MOOV Leisure is een gebruiksvriendelijke tool voor medewerkers van de receptie. Dit zorgt ervoor dat het gemakkelijk uit te leggen is aan en te gebruiken voor tijdelijke medewerkers die in het hoogseizoen komen werken.

Meer info:
www.moovleisure.com
www.st-d.nl