Menu openen
Nieuws
Nieuws

Metaaltechnologie maakt je wereld

23 mei 2024

ST&D steunt nieuwe metaalunie sectorcampagne

Om het belang van de metaaltechnologiesector te benadrukken lanceert Koninklijke Metaalunie de campagne ‘Metaaltechnologie maakt je wereld’. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat slechts 18% van de consumenten bekend is met de Nederlandse metaaltechnologiesector. Opmerkelijk, want achter deze sector schuilt een wereld van bedrijven die met vernieuwing en vakmanschap ons leven dagelijks vergemakkelijken, verbeteren en veiliger maken. Metaaltechnologie maakt je wereld; denk bijvoorbeeld aan imposante metalen trappen en verfijnde onderdelen in apparaten. Van fietsenstallingen tot protheses, van computers tot auto’s en landbouwmachines;

EN VAN SLAGBOMEN EN (INZINKBARE) BOLLARDSYSTEMEN NATUURLIJK!
Het is opmerkelijk dat slechts 18% van de Nederlanders bekend is met de Nederlandse metaaltechnologiesector, dus bij die zichtbaarheidsdoelstelling sluiten wij ons graag aan”, aldus Menno Luyten, directeur van ST&D Apeldoorn B.V. Een groeiende metaal/elektro onderneming.

Hij vervolgt: “Met ons team maken we o.a. slagbomen en (inzinkbare) bollards van RVS. Pillars die bijdragen aan het reguleren van de drukke verkeersstromen en daarmee aan de verkeersveiligheid; je vindt ze dan ook in heel veel gemeenten in Nederland. Met díe zichtbaarheid zit ’t dan ook wel goed, maar dat neemt niet weg dat de sector voor enorme uitdagingen staat.”

Ben Siebes (li) en Menno Luyten (re), directie ST&D Apeldoorn B.V.

Metaaltechnologie is meer dan een sector:
“Het is een krachtige motor van innovatie, werkgelegenheid en talentontwikkeling in ons land. Alle mooie bedrijven die samen onze sector vormen, verdienen daarom te worden gezien zoals ze werkelijk zijn: een essentieel onderdeel van onze samenleving’’, stelt Mark Helder, voorzitter van Metaalunie. “Deze bedrijven zijn onmisbaar voor onder andere logistiek, zorg en gezonde voeding. Of het nu gaat om de productie van onderdelen voor de gezondheidszorg of het creëren van innovatieve materialen, zoals chips in telefoons; wij zijn trots op wat we doen. Het is belangrijk dat bedrijven in de sector erkenning krijgen voor hun bijdrage aan maatschappelijke ontwikkelingen. De sector speelt namelijk een cruciale rol bij het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen, zoals de energietransitie, de verduurzaming en de vergrijzing. Dankzij innovatieve technologieën dragen deze bedrijven bij aan welvaart en economische groei. Maar om die bijdrage mogelijk te blijven maken hebben we voortdurend nieuwe vakmensen nodig. Ook daar is meer zichtbaarheid en waardering voor nodig. Niet alleen van de maatschappij, maar ook van de overheid”.

Bronvermelding:

De campagne ‘Metaaltechnologie maakt je wereld’ is een initiatief van Koninklijke Metaalunie, de branchevereniging voor MKB-maakbedrijven in de metaaltechnologiesector.

Meer info op: www.metaaltechnologie.nl