Menu openen
Nieuws
Nieuws

Geautomatiseerde toegangscontrole met MOOV Leisure leidt tot efficiëntie en gemak bij Strandcamping Oase

10 november 2023

Stel je eens voor: een bruisende zomerse ambiance bij Strandcamping Oase in Julianadorp, waar dagelijks tot wel 1000 voertuigen in- en uitrijden. Deze idyllische kustlocatie trok gasten van overal, maar met die groeiende populariteit kwamen enkele uitdagingen om de hoek kijken. De introductie van Nedap’s MOOV Leisure bleek de perfecte oplossing om het toegangscontroleproces te automatiseren en het voertuigcheck-in proces te optimaliseren. Het resultaat: een efficiënte doorstroom van voertuigen en aanzienlijke verlichting van de werklast van het personeel. De volledige slagboominstallatie en MOOV Leisure-implementatie werd met succes uitgevoerd door ST&D Apeldoorn B.V.

Een zon, zee en strandvakantie bij Strandcamping Oase

Strandcamping Oase ligt pal achter de duinen, op 100 meter van een stranddoorgang naar het 7 km strekkende zandstrand van Julianadorp aan Zee. Een oase van ruimte en rust waar je verblijft op een kampeerplaats of in een chalet.

Opstoppingen bij de slagboom

Tijdens het zomerseizoen registreerde de camping dagelijks zo’n 500 tot 1000 in- en uitritten van voertuigen, wat resulteerde in een aanzienlijke verkeersdruk. De oude situatie met een enkele slagboom, geplaatst tussen twee gebouwen in een bocht, bood beperkte ruimte voor manoeuvreren en creëerde opstoppingen. Bovendien moesten zowel inkomende als uitgaande bezoekers door dezelfde slagboom passeren, wat tot ongemak en stress leidde. Het oude pasjessysteem zorgde ook voor uitdagingen met individueel geprogrammeerde pasjes die bij in- en uitchecken werden uitgegeven en geretourneerd. Fouten ontstonden vaak als gevolg van onjuiste programmering door personeel of onjuist gebruik door gebruikers, wat resulteerde in geblokkeerde toegang na openingstijden.

MOOV Leisure oplossing voor automatische toegang en beheer

Begin dit jaar besloot Strandcamping Oase om het toegangscontrole proces op de strandcamping te verbeteren door de MOOV Leisure oplossing van Nedap te selecteren. MOOV Leisure is een software module die remote beheer van de slagboominstallaties op het terrein biedt. Via de MOOV Leisure webapplicatie kan vanaf iedere locatie toegang worden verleend en inzicht verkregen worden in welke voertuigen zich op het terrein bevinden. Deze informatie is direct beschikbaar, wat veel tijd scheelt.

Er werd een tweede rijstrook gemaakt met slagbomen voor inkomende en uitgaande voertuigen en er werden ANPR Lumo’s van Nedap toegevoegd. De ANPR Lumo is een kentekencamera die voertuigen op 2 – 10 meter afstand op basis van kenteken kan identificeren. Deze oplossing verving het oude pasjessysteem en creëert een efficiëntere doorstroming van het verkeer, met gemak voor de gasten.

ST&D Apeldoorn B.V. was verantwoordelijk voor de installatie van nieuwe slagbomen en de MOOV software. Tommy van Tommy Booking Support werd gekozen als het reserveringssysteem dat naadloos integreert met MOOV Leisure.

Naadloze integratie met reserveringssysteem Tommy

Bezoekers kunnen nu bij hun boeking hun kenteken en de periode van verblijf opgeven. Het reserveringssysteem Tommy synchroniseert deze gegevens met MOOV via een unieke Key-id. Dit betekent dat bezoekers direct naar hun geboekte plek of accommodatie kunnen rijden en zich comfortabel bij de receptie kunnen aanmelden zonder de toegang voor anderen te blokkeren. Chaleteigenaren kunnen ook hun kentekens en die van hun gasten registreren via een unieke ‘Mijn Omgeving’ binnen Tommy. Dit zorgt voor nauwkeurige aanwezigheidsinformatie, wat handig is voor inchecken en noodgevallen.

Verbeterde verkeersstroom en klantervaring

De nieuwe toegangscontroleoplossing heeft aanzienlijke voordelen opgeleverd voor Strandcamping Oase. Het verkeer op aankomstdagen verloopt nu veel vlotter, zonder wachttijden voor gasten die ‘s avonds of in het weekend arriveren. Kort voor sluitingstijd worden gasten geïnformeerd over de synchronisatie van hun kenteken en ontvangen ze automatische e-mails met hun plaatsnummer voor een probleemloze aankomst. Dit heeft de algemene gastervaring aanzienlijk verbeterd en stress verminderd.

Kortom, de samenwerking en integratie tussen Nedap, ST&D Apeldoorn, Tommy Booking heeft geleid tot een soepele, geautomatiseerde toegangscontrole ervaring voor Strandcamping Oase. De verkeersstroom is verbeterd en gasten en chaleteigenaren kunnen genieten van een naadloos incheckproces.