Menu openen

Toegangscontrole

Slagbomen van ST&D

Slagbomen zijn zeer geschikt voor het flexibel en tijdelijk afsluiten van gebieden. Tevens is het een oplossing voor het beheersen van de verkeersstroom in drukke zones. Samen met andere toegangssystemen of beveiligingstechnieken kunt u de verkeersstroom nog verder optimaliseren.

Voor elk terrein een passende slagboom

Bij ST&D weten we dat de eisen die aan slagbomen gesteld worden sterk verschillen. Belangrijke factoren hierbij zijn de fysieke locatie en de functie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een bedrijfsterrein met grote en hoge vrachtwagens. Daarom zijn de slagbomen van ST&D in verschillende lengtes leverbaar. De slagbomen van ST&D zijn leverbaar van 3,5 meter tot 9 meter lang. Ook maatwerk is mogelijk, bijvoorbeeld met een hekwerk eronder (onderrok).

Slagbomen combineren met andere toegangssystemen

Vanzelfsprekend is het mogelijk de ST&D slagbomen uit te rusten met de modernste toegangscontrolesystemen. Voorbeelden die ST&D vaak installeert zijn:

 • RVS of aluminium zuilen met stoplichten
 • Zuilen met intercomsysteem
 • Kentekenherkenning
 • Transpondertechniek
 • Systemen voor toegangskaarten voorzien van een chip (MIFARE)

Toegangscontrole met chip

De MIFARE-chips zijn de meest gebruikte chips ter wereld in toegangstechnieken. De chips worden wereldwijd gebruikt in meer dan tien miljard chipkaarten. Deze chipkaarten worden uitgelezen door circa 270 miljoen kaartlezers. De chips van MIFARE zijn onder meer verwerkt in chipkaarten of andere documenten die toegang geven tot:

 • Parkeerterreinen en parkeergarages
 • Gebieden die alleen voor ontheffingshouders toegankelijk zijn
 • Bibliotheken
 • Scholen
 • Musea
 • Tolwegen
 • Openbaar vervoer (OV-chipkaarten)

Daarnaast worden de chips verwerkt in loyaliteitskaarten, paspoorten en technologie voor contactloos betalen. Niet voor niets dat ST&D aansluiting zoekt bij deze beproefde en gecertifieerde technologie.

Hoe werkt toegangscontrole met MIFARE-technologie?

Vaak is de chip op een (parkeer)kaart aangebracht. Deze chip is een opslagmedium. In het geheugen kunnen verschillende gegevens worden opgeslagen.

Deze gegevens kunnen in het toegangscontroleproces worden gebruikt. Denk hierbij aan herkenning en identificatie van de kaart door een chiplezer. De chip wordt door middel van radiogolven uitgelezen. Omdat hierbij een kleine afstand mag zitten tussen de kaart en de chip uitlezer, is deze technologie ideaal voor toegangscontrole voor parkeren. Zodra de chip in nabijheid van de chiplezer is, kan het systeem verifiëren of er toegang verleend mag worden.

De lezer kan controleren of de kaart eerder is gebruikt en of dit is toegestaan. Ook kan de chiplezer controleren of er betaald is voor de toegang. Krijgt de kaarthouder geen doorgang, dan kan het systeem feedback geven aan de gebruiker.

Als beheerder vergaart u met MIFARE-technologie een grote bron aan managementinformatie. De MIFARE-producten die deze contactloze doorgang mogelijk maken voldoen aan de internationale standaard ISO/IEC 14443 norm.

Wilt u weten hoe en op welke wijze de MIFARE-technologie kan worden gebruikt in uw toegangscontrole- of parkeersysteem? Neem dan contact met ons op en laat u adviseren door een van onze specialisten.

Toegangscontrole via intercom

Intercomsystemen voor persoonlijk contact bij toegangscontrole

Intercomsystemen zijn een aanvullend product op de toegangscontrole systemen van ST&D. Met een intercom kan door persoonlijk contact met de bezoeker worden vastgesteld of toegang wordt verleend tot het terrein. Intercomsystemen zijn vooral doelmatig als niet vooraf kan worden vastgesteld welke bezoekers worden verwacht. Ook kan een intercom een waardevolle aanvulling zijn op andere systemen. Bijvoorbeeld bij vragen over de juiste ingang bij grote gebouwencomplexen of bij het vergeten van pasjes of kaarten.

Intercomsystemen zijn leverbaar met verschillende technologieën

Het is allang niet meer enkel beperkt tot spraak. Geavanceerdere systemen zijn onder andere uitgebreid met camera’s en beschikken tevens over een toetsenbord waarop de bezoeker een verificatie- of toegangscode kan intoetsen. Ook kun je vanaf het toetsenbord de installatie bedienen en het toegangssysteem in- of uitschakelen.

Gebruiksgemak bij toegangscontrole door uitstekende geluidskwaliteit

De intercomsystemen die ST&D levert, beschikken over een uitstekende geluidskwaliteit, zodat het contact tussen uw organisatie en de bezoekers vlekkeloos verloopt. De hoge geluidskwaliteit heeft tevens als voordeel dat ook bezoekers die op grotere afstand van het systeem staan zich prima verstaanbaar kunnen maken en de reactie van de receptie- of beveiligingsmedewerker goed kunnen horen. Dit is vooral belangrijk als zowel vrachtwagens als personenwagens gebruik maken van dezelfde doorgang. Bijvoorbeeld bij afsluiting met een slagboom of inzinkbare paal.

Intercomsystemen over uw datanetwerk of het internet (VoIP)

De nieuwere intercomsystemen maken gebruik van het internet of uw eigen datanetwerk om het signaal over te brengen. Daar waar vroeger het geluid over andere bekabeling werd getransporteerd is het nu mogelijk zowel geluid, beeld als andere gegevens veilig over hetzelfde netwerk te verzenden. In technische termen spreekt men hierbij over VOIP (Voice Over Internet Protocol). Het grote voordeel is dat hierdoor doorgaans geen extra bekabeling moet worden aangelegd.

Mobiele koppeling van uw intercominstallatie

Niet alle bedrijven hebben de luxe dat er op alle momenten een receptionist of beveiligingsmedewerker op een vaste plaats in het gebouw de toegangscontrole regelt. Vaak hebben medewerkers ook nog andere taken en bevinden ze zich niet in de buurt van de vaste intercominstallatie. Geen probleem! Met een doorschakeling naar een mobiele telefoon kan uw medewerker waar hij of zij zich maar bevindt de bezoeker te woord staan en het systeem aansturen om toegang verschaffen? Behalve een verbetering in de bereikbaarheid kan deze oplossing arbeidskosten besparen.

Intercom geïntegreerd in RVS-zuilen

Om uw toegangscontrole-installatie een professionele en uniforme uitstraling te geven, kan ST&D uw intercomsysteem integreren in RVS-zuilen die passen bij onder meer de inzinkbare palen of slagbomen van ST&D.

www.mediaz.nl