Menu openen
Nieuws
Nieuws

Efficiency en gemak; automatische toegangscontrole bij recreatieve omgevingen

10 november 2023

Succesvolle integratie van Nedap, ST&D Apeldoorn B.V. en Tommy Booking Support

In de recreatieve sector heeft de overgang van lokale server gebaseerde reserveringssystemen naar cloud software de weg vrijgemaakt voor een groeiende trend in het gebruik van online boekingssystemen. Vakantiepark- en campingeigenaren omarmen steeds vaker deze systemen om het volledige boekingsproces voor accommodaties en kampeerplekken te automatiseren. Dit resulteert in een vlottere incheckervaring voor gasten, terwijl receptionisten zich kunnen richten op andere taken. Toch blijft één uitdaging bestaan: de handmatige toegangscontrole bij slagbomen, wat wachtrijen veroorzaakt. Nedap, ST&D Apeldoorn B.V. en Tommy Booking Support werken al vijf jaar samen om een optimalisering teweeg te brengen bij vakantieparken, campings en camperparken met automatische check-ins en voordelen voor zowel gasten als beheerders.

Tommy: het reserveringssysteem met verbeterde resultaten en inzichten
Tommy Booking Support is een softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbieden van geavanceerde reserverings- en boekingsoplossingen voor recreatiebedrijven. Ze bieden een alles-in-één systeem dat vakantieparken, campings en andere recreatiebedrijven in staat stelt om hun operationele processen te stroomlijnen, reserveringen efficiënt te beheren en gasten een naadloze boekingservaring te bieden. Tommy is het online reserveringssysteem voor de recreatiebranche. Bezoekers kunnen binnen een paar klikken een reservering maken en online betalen. Door real time koppelingen met touroperators worden accommodaties en plekken via diverse touroperators zichtbaar. Zo kan er bij de boeking het kenteken van het voertuig doorgegeven worden, zodat automatische check-in mogelijk is. Tevens wordt bij de boeking automatisch een PIN gegenereerd, zodat indien de gast met een ander voertuig arriveert, via de PIN toegang kan worden verkregen. Inmiddels beschikken 1000 recreatieondernemers door Tommy vandaag de dag over een gebruiksvriendelijk en betaalbaar online reserveringssysteem.

Integratie met Nedap MOOV Leisure  
De MOOV Leisure oplossing van Nedap integreert naadloos met het reserveringssysteem Tommy. MOOV Leisure is een softwaremodule voor gecontroleerde voertuigtoegang tot vakantieparken en campings. Dankzij deze integratie kunnen parkeigenaren toegangsprofielen en beleid eenvoudig beheren en hebben gasten die via Tommy hebben geboekt, automatische toegang tot het park. Dit wordt mogelijk gemaakt door het registratienummer en de geboekte verblijfsdata in combinatie met kenteken te koppelen, waardoor in- en uitrijtijden worden geregistreerd. De in- en uitrijtijden van voertuigen worden teruggekoppeld aan Tommy door MOOV Leisure, wat inzicht biedt in de aankomst- en vertrektijden van voertuigen en incheck- en uitchecktijden van gasten. Dit maakt contactloze en automatische toegang en inchecken voor gasten mogelijk. Bovendien stelt de in- en uitcheckinformatie van gasten beheerders in staat om de stroom automatisch in te schakelen bij aankomst van gasten of uit te schakelen bij vertrek, wat van cruciaal belang is in de huidige tijd waarin efficiënt energiebeheer de kosten verlaagt.

Voordelen van de integratie
De voordelen van deze integratie zijn aanzienlijk en hebben een positieve impact op zowel vakantieparken als hun gasten. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

  • Automatische check-ins: gasten kunnen snel en gemakkelijk inchecken zonder oponthoud bij de receptie, wat de algehele tevredenheid verbetert.
  • Tijdsbesparing: het personeel kan kostbare tijd besparen die anders zou worden besteed aan toezicht houden op de slagboom, wie er in- en uitcheckt en een hoop andere administratieve taken.
  • Verbeterde gastervaring: gasten ervaren een moeiteloze aankomst, want ze kunnen op basis van kenteken of pincode automatisch toegang krijgen bij de slagboom. Dit verbetert de algehele indruk en ervaring van het vakantiepark.
  • Operationele efficiëntie: de integratie helpt vakantieparken om hun operationele processen te optimaliseren, energie te beheren en kosten te besparen.

ST&D Apeldoorn B.V. maakt toegangstechniek mogelijk
ST&D Apeldoorn B.V. is de drijvende kracht achter geavanceerde toegangstechnologie. Met meer dan 25 jaar ervaring in de branche, heeft ST&D Apeldoorn B.V. met succes complete slagboom- en MOOV-installaties op de vakantieparken, camperparken en campings in Nederland geïmplementeerd. Het bedrijf heeft een uitgebreide expertise opgebouwd in de wereld van beweegbare fysieke afsluitingen.

Succesvolle partnerships leiden tot succesvolle projecten
Samen hebben de partners al vele recreatieve omgevingen in Nederland voorzien van gecontroleerde voertuigtoegang en een automatisch check-in proces. Voorbeelden zijn: Strandcamping Oase, Camping en Jachthaven De Veerstal en Camperplaats Biest-Houtakker. Nedap, ST&D Apeldoorn B.V. en Tommy Booking Support blijven werken aan de integratie en voordelen voor vakantieparken en hun gasten.