Menu openen
Nieuws
Nieuws

Spoorwegovergang Lupineweg voorzien van beweegbare paal

11 januari 2022

Dynamische bollardinstallatie geïnstalleerd tegen sluipverkeer

Dynamische bollardinstallatie tegen sluipverkeer bij Lupineweg, Apeldoorn

Om sluipverkeer tegen te gaan tijdens de omleidingen (ten gevolge van de te maken tunnel bij spoorlijn Laan van Osseveld, Apeldoorn) installeerde ST&D Apeldoorn B.V. een beweegbare paal. Voluit: een dynamische bollardinstallatie. Deze plaatsten we aan beide kanten van de spoorwegovergang bij de bussluizen. De inzinkbare paal is voorzien van verkeerslichten, een overzichtscamera en een zgn. ‘TRANSIT’ antenne van het fabricaat Nedap. Laatstgenoemde, in combinatie met ’n KAR-systeem en SOS-Toegang als back-up, moet niet alleen het openbaar vervoer snel ruim baan geven, maar ook een snelle doorgang verlenen aan nood- en hulpdiensten.

De dynamische bollardinstallatie van ST&D verleent openbaar vervoer en nood- en hulpdiensten een snelle doorgang
Uitvoerende werkzaamheden bij het plaatsen van het systeem met de inzinkbare paal en alle (elektro technische en ICT-gerelateerde) toebehoren

Over snel gesproken… het verzorgen van dynamische bollardinstallaties en stadstoegang is een opdracht die normaalgesproken al bij het team van ST&D op het lijf geschreven is, maar die helemaal nu een chapeau verdient gezien de korte realisatietermijn van slechts 14 dagen. Opleveren voor de feestdagen… Het was maar goed dat we daarna in de vakantie even konden bijkomen :- ).