Menu openen
Nieuws
Nieuws

Succesvolle integratie van Nedap MOOV Leisure met Booking Experts zorgt voor automatische check-in van voertuigen bij vakantieparken

14 november 2022

In de recreatieve sector worden steeds vaker online boekingssystemen ingezet om het reserveren van een accommodatie volledig te automatiseren. Hierdoor kunnen gasten snel inchecken zonder menselijke tussenkomst. Toch wordt de slagboom om toegang te krijgen tot het terrein vaak nog handmatig gecontroleerd door een receptioniste. Het gevolg: wachtrijen bij de slagboom. Hoe zou het zijn als er een oplossing is die zowel het proces van inchecken als het toegangsproces volledig automatiseert? Nedap Identification Systems, ST&D Apeldoorn B.V. en Booking Experts slaan de handen ineen. Door de naadloze integratie van Nedap MOOV Leisure met het online boekingssysteem van Booking Experts, kan je als beheerder van een vakantiepark de toegang van voertuigen tot het park of de camping en het inchecken voor gasten automatisch realiseren. Deze integratie biedt gastvrijheid en gemak voor gasten en zorgt ervoor dat receptionistes zich kunnen richten op andere werkzaamheden.

Recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen; gastvrije entree o.b.v. kentekenherkenning

Trend naar online boekingssystemen
De afgelopen jaren is in de recreatieve sector de transitie ingezet van reserveringssystemen die op de eigen locatie op een server draaien naar cloudsoftware. Het gebruik van online boekingssystemen heeft hierdoor een vlucht genomen. Eigenaren van vakantieparken en campings kiezen er namelijk steeds vaker voor om online boekingssystemen te implementeren, waarmee het gehele boekingsproces van een accommodatie of plek volledig geautomatiseerd kan worden. Hierdoor zijn gasten sneller ingecheckt en hoeft de receptioniste zich niet meer met deze taak bezig te houden.

Echter zien we dat vakantieparken en campings vaak werken met een slagboom om toegang te krijgen tot het terrein. Dit wordt vaak handmatig gecontroleerd door een receptioniste, waardoor er wachtrijen ontstaan. Hoe zou het zijn als er een oplossing is die zowel het proces van inchecken als het toegangsproces automatiseert? Nedap Identification Systems, ST&D Apeldoorn B.V. en Booking Experts slaan de handen ineen.

Alles-in-1 reserveringssysteem van Booking Experts
Sinds 2011 is het doel van Booking Experts om recreatiebedrijven die verder willen, verder te brengen. Booking Experts realiseert dit door slimme software te bouwen en samen te brengen in een alles-in-1 reserveringssysteem. Dit systeem omvat o.a. reserveringen, geautomatiseerd klantcontact, statistieken, toegangscontrole, facturering. Het handmatig versturen van reserveringsbevestigingen of aankomstinformatie is hierdoor verleden tijd. Het gehele boekingsproces kan volledig worden geautomatiseerd. Bezoekers kunnen binnen een paar klikken een reservering maken en online betalen. Door real time koppelingen met touroperators worden accommodaties en plekken via diverse touroperators zichtbaar. Door hun App Store is Booking Experts gegroeid van alles-in-1 reserveringssysteem naar een boekingsplatform. Ook MOOV beschikt over een app. Zo kan er bij de boeking het kenteken van het voertuig doorgegeven worden, zodat automatische check-in mogelijk is. Inmiddels maken al zo’n 450 vakantieparken in Nederland gebruik van het boekingssysteem van Booking Experts.

“We zijn erg blij met de samenwerking met Nedap’s MOOV Leisure. Ze zijn voor ons een partner om de toekomst mee in te gaan dankzij mogelijkheden als automatisch inchecken, het genereren van codes en dit alles volledig online. Én met een goede installatiepartner als ST&D doet ook de hardware wat het moet doen. Een mooi voorbeeld van een succesvolle samenwerkingsdriehoek.“ Maureen Ilboga, CEO, Booking Experts B.V.

Nedap’s MOOV Leisure software voor toegangscontrole
De MOOV Leisure oplossing van Nedap is volledig geïntegreerd middels een app met Booking Experts. MOOV Leisure is een software module voor de gecontroleerde toegangscontrole van voertuigen tot het vakantiepark of de camping. Met MOOV Leisure kunnen eigenaren van vakantieparken in een paar simpele stappen toegangsprofielen en beleid instellen en beheer je eenvoudig toegangsrechten en profielen op elk moment en op elke locatie. Gasten die via Booking Experts hebben geboekt, worden automatisch ingevoegd in het juiste toegangsprofiel in MOOV Leisure, om tijdens hun verblijf lokale automatische toegang tot het park te bieden.

Dankzij de naadloze integratie met het online boekingssysteem van Booking Experts, kan je als beheerder de toegang van voertuigen tot het vakantiepark of de camping en het inchecken voor gasten automatisch realiseren. Dit kan heel eenvoudig door gasten bij boeking om het registratienummer te vragen. De combinatie van het registratienummer en de geboekte verblijfsdata via het reserveringssysteem van Booking Experts wordt doorgegeven aan MOOV Leisure, waar de toegangsrechten worden beheerd.

De in- en uitrij tijden van voertuigen worden door MOOV Leisure terug gecommuniceerd naar Booking Experts, die inzicht geeft in wanneer voertuigen in- en uitrijden en in- en uitchecken. Dit maakt contactloze en automatische toegang en check-in voor gasten mogelijk. Bovendien stelt de in- en uitcheckinformatie van gasten de beheerder in staat om automatisch de stroom in te schakelen wanneer gasten arriveren of de stroom uit te zetten wanneer ze uitchecken, wat een belangrijk kenmerk is in de huidige tijd waarin energie effectief moet worden beheerd om de kosten te verlagen.

“De naadloze integratie tussen Booking Experts en Nedap zorgt voor automatische toegang tot het recreatieterrein. Het resultaat: gecontroleerde toegang en een snelle doorstroom van voertuigen. Het voertuig wordt automatisch ingecheckt door middel van kentekenherkenning met Nedap’s ANPR Lumo kentekencamera. Hierdoor ontstaan er geen wachtrijen bij de slagboom gedurende drukke wisseldagen en kan personeel efficiënt worden ingezet ten behoeve van gastervaring. Voor eigenaren van het vakantiepark wordt hierdoor het beste van beide systemen geboden zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de uitwisseling van informatie tussen de systemen.” Evelien O’Sullivan, Propositie Manager MOOV, Nedap Identification Systems

ST&D Apeldoorn B.V. maakt toegangstechniek mogelijk

ST&D Apeldoorn B.V. heeft de gehele slagboom en MOOV installatie op vakantieparken en campings in Nederland gerealiseerd. ST&D Apeldoorn B.V. is al meer dan 25 jaar expert op het gebied van toegangstechniek. Het bedrijf heeft een enorme ervaring opgebouwd op het gebied van beweegbare, fysieke afsluitingen.

“De samenwerking tussen Booking Experts, Nedap en ST&D gaat al even terug. Inmiddels hebben we samen een mooie expertise opgebouwd; mede door de input uit de praktijk die wij van onze klanten kregen en die verwerkt is door alle partijen. Daardoor is MOOV Leisure voor ons een heel praktisch en gebruiksvriendelijke oplossing geworden die wij in combinatie met onze slagboominstallaties graag verder onder de aandacht brengen bij de recreatieondernemers in de Benelux!” Ben Siebes, Commercieel Directeur van ST&D Apeldoorn B.V.

Automatische check-in en gastvrije ontvangst

Deze totaaloplossing biedt gastvrijheid en gemak voor zowel de medewerkers van het vakantiepark als voor gasten. De rol van de front office kan effectiever worden ingericht en volledig gericht zijn op vragen van gasten, omdat de slagboom niet meer handmatig bediend hoeft te worden en er geen handmatige check-in meer plaatsvindt. Dit scheelt veel tijd voor de medewerker(s). Voor gasten zorgt deze oplossing ervoor dat ze niet meer in de rij van de receptie hoeven te staan, maar automatisch kunnen inchecken. Doordat toegang tot de slagboom ook geautomatiseerd is, hoeven gasten daar ook niet voor te wachten maar krijgen ze automatisch toegang. Dit zorgt voor gemak en draagt bij aan een gastvrij begin van het verblijf.

Samen hebben de partners al vele recreatieve omgevingen in Nederland voorzien van gecontroleerde voertuigtoegang en een automatisch check-in proces. Voorbeelden zijn: Vakantiepark de Klepperstee, Drive-In Camperpark Ouddorp, Recreatiepark De Boshoek  en Camping It Soal.

www.moovleisure.com
www.st-d.nl