Referenties – Camping De Koeksebelt
Gastvrij binnenkomen; slagboominstallatie o.b.v. kentekenherkenning
Al jaren is camping De Koeksebelt in Ommen een begrip. Een 5-sterren camping gelegen aan de Vecht en op een steenworp afstand van het gezellige stadje Ommen. De camping bestaat al heel erg lang; in 2018 was het 100 jaar geleden dat Jacob van der Boon in Ommen de eerste camping begon. Toen hadden ze vast nog geen slagbomen…
Vakantie-eiland
De camping is tegenwoordig direct gelegen aan de rivier De Vecht. Prachtig, maar het water kan ook flink buiten haar oevers treden op deze plek. Om dit ‘wassen van het water’ tegen te gaan is er een nevengeul gegraven, de Koeksegeul. Daardoor ligt de camping sinds 2018 als het ware op een eiland en krijgen water en natuur meer de ruimte in dit gebied.
Van toen naar nu
ST&D mag al vele jaren de toegangscontrole van Camping De Koeksebelt verzorgen. Een slagboominstallatie o.b.v. kentekenherkenning bij de ingang van de camping bijvoorbeeld, een betaald-parkeren installatie voor bezoekers én heel actueel: gezichtsherkenning om gasten toegang te verlenen tot het zwembad.
“Onze slagboominstallatie verleent de campinggasten nu toegang op basis van hun kenteken dat zij bij boeking opgeven, dat neemt ons zó veel werk uit handen. Voor ons geen tickets meer!”, geeft René Horsman, Bedrijfsleider van Camping De Koeksebelt enthousiast aan. Lachend voegt hij eraan toe dat het soms wel eens misgaat omdat de gast per ongeluk het kenteken van zijn caravan heeft ingevoerd, maar gelukkig komt dat niet heel vaak voor. De slagboominstallatie van ST&D is voorzien van het managementsysteem Nedap’s MOOV Leisure en koppelt dan ook naadloos met het boekingssysteem van Bookingexperts dat De Koeksebelt gebruikt. Kentekenherkenning is inmiddels allang ingeburgerd in Nederland, maar de camping heeft ook veel Duitse gasten; in praktijk blijken ook zij erg gecharmeerd van het gemak van zo’n gastvrije toegang.
Gezichtsherkenning
Ook bij het zwembad kent De Koeksebelt geen gedoe meer met kaartjes, QR-codes of polsbandjes. Het tourniquet dat de campinggasten toegang verleent werkt o.b.v. van gezichtsherkenning. (red: voor de mensen die dat écht niet willen bestaat nog wel de mogelijkheid om met ’n pasje binnen te komen).
Het zwembad is uitsluitend bedoeld voor campinggasten. Helaas moesten we constateren dat ook jongeren uit de omgeving van onze faciliteiten gebruik maakten. Omdat we kwaliteit en veiligheid willen kunnen borgen is dat niet de bedoeling. Daarom werkt gezichtsherkenning hier perfect!”, aldus René.
Hij krijgt nog wel eens vragen hoe het dan zit met de privacy, maar benadrukt dat er alleen herkenningspunten worden opgeslagen, dusdanig versleuteld dat ze niet te herleiden zijn tot de oorspronkelijke foto die van de gast wordt gemaakt wanneer deze incheckt op de camping (en aangeeft van de zwemfaciliteiten gebruik te willen maken). Bij vertrek worden deze gegevens automatisch weer gewist.
Maatwerk uit eigen fabriek
Ondanks alles treedt het water zo nu en dan nog steeds buiten haar oevers en loopt de camping onder. Een bekende, maar enorme, overlast. Daarom wordt er zoveel mogelijk geprobeerd om de elektrische voorzieningen voor te bereiden op het stijgende waterpeil. Neem bijvoorbeeld de slagboominstallatie; bij de zuilen waarin de kentekencamera zit is de bedrading dusdanig aangepast dat deze camerazuil omhoog gebracht kan worden om aan het wassende water te ontkomen. Een mooi staaltje (of moeten we zeggen RVS’je?) maatwerk uit eigen fabriek van ST&D in Apeldoorn…
René Horsman, Bedrijfsleider van Camping De Koeksebelt:
”We hebben met ST&D Apeldoorn een intensieve en prettige samenwerking.
Als klant krijgen we alle ruimte om mee te denken. Dat kost tijd, maar levert ook kostbare inzichten op.
We hebben daardoor grote stappen gemaakt als het gaat om de toegangstechniek. Verbeteren doe je tenslotte sámen.”